Hästkiropraktor och Hundkiropraktor Behandling

Första gången kiropraktorn träffar din häst eller hund utför han en genomgående undersökning för att ta reda på vad som är orsaken till ditt djurs problem.

Under det första besöket kommer vi bl.a att prata om varför du söker hjälp till ditt djur, samt om hästens eller hundens tidigare skador och besvär, dagliga aktiviteter, miljö, tidigare behandlingar och annat som du tror kan vara av betydelse. Har hästen eller hunden haft röntgenbilder tagna eller annan behandling är det viktigt att kiropraktorn får ta del av denna information.

Den kiropraktiska undersökningen av hästen eller hundens rörelseapparat är individuell och beror på problemet. Hästen och hundens leder, muskler och nervsystem undersöks noggrant  för att nå en diagnos och utesluta om en kompletterande undersökning av en veterinär är nödvändig.

Vi kommer sedan att diskutera orsaken och hur vi på bästa sätt kan behandla detta problem. Jag kommer även att ge dig råd och övningar som du själv kan göra för att hjälpa ditt djur. Din häst eller hund kommer under detta besök att få sin första behandling.

Kiropraktorn använder sig av manuell behandlinsform där vi använder olika handgrepp för att återställa funktionen på leder och muskler. Behandlingen är inte våldsam, det är viktigt för kiropraktorn att behandlingen är så skonsam som möjligt.

Vi kommer även att diskutera hur många behandlingar som skulle passa for ditt djur. Man kan antingen behandla for smärtlindring men tyvär är inte smärta alltid ett bra mått på hälsa och smärtan visar sig ofta efter lång tid efter att ett problem har startat och kroppen har försökt att kompensera på olika sätt. Man kan därfor även behandla för att behallå rörligheten i kroppen och undvika problem i framtiden.

Det finns tre faser av behandling att välja imellan:

Fas 1 är akutfasen då vi behandlar för smärtlindring. Besöken är täta för att lindra symptomen.

Fas 2 fokuserar på att stabilisera och rehabilitera ryggraden och dess muskler. Genom att göra detta minskar man risken for återfall. Besöken är inte lika täta längre.

Fas 3 är den underhållande fasen. Nu fungerar leder, muskler och nerver optimalt och vi behandlar för att underhålla detta.

Välkommen

Välkommen till www.hastochhundkiropraktor.se.

Facebook

Blogg

Under konstruktion

 

Länkar

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)